Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2021. szeptember 20-26.

1; Tanévnyitó szentmisénk perselybevételével Kiss Tamás kiskőrösi gimnazista fiú családját támogathatják a kedves testvérek. Adományaikat előre is hálásan köszönjük. Most vasárnap az esti szentmisére és utána egy rövid megbeszélésre szeretettel hívjuk a Vándor Evangélium Imacsoportok tagjait ide a templomba.

2; Jövő héten, hétfőn és kedden nincs szentmise templomunkban.

3; A Római Katolikus Anyaszentegyház házasságot hirdet, a szegedi születésű evangélikus vőlegény Kecskeméti János, Kecskeméti János és Torgyik Zsuzsanna fia, valamint a kiskunhalasi születésű római katolikus menyasszony Csvila Mariann, Csvila Lajos és Suhajda Marianna Veronika leánya között. Kérjük a kedves testvéreket, imádkozzanak az ifjú párért, akik csütörtökön kötnek házasságot templomunkban.

4; Jövő szombaton este 7 óráról Rónaszéki Tamás közreműködésével, édesapja néhai Dr. Rónaszéki Aladár tiszteletére emlékkoncertet adnak templomunkban a Budapesti Vonósok, melyen adományaikkal támogathatják a vendégművészek szolgálatát. Ezen a napon reggel 8 órakor lesz a szentmise.

5; Október 18-19-20. kirándulást szervezünk Mátészalka-Máriapócs. Részleteket a hirdetőtáblában található plakáton olvashatnak a kedves testvérek. Akinek van rá lehetősége, és szeretné közelebbről megismerni kántor úr szülővárosát és környékét, a plébánián jelentkezhet 20.000 Ft előleg befizetésével.

6; Erdő Péter bíboros hálaadó imája az eucharisztikus kongresszus kegyelmeiért /részlet/

Urunk, Jézus Krisztus, szeretett Mesterünk!

Teljes szívünkből hálát adunk Neked, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egész folyamán különös erővel átélhettük jelenléted csodáját, szereteted szelíd és ellenállhatatlan erejét. Hittük eddig is, de most meg is érezhettük, hogy ami történt, nagyobb, mint mi vagyunk…

Köszönjük, hogy Körülötted, asztalod körül találkozhattunk a többi keresztényekkel. Kérünk, hogy mielőbb megtaláljuk velük a teljes közösséget! Szeretetben találkozhattunk más vallások követőivel és más világnézetű emberekkel is. Segíts, hogy a szeretetben hírnökeid lehessünk!

A készület éveiben kértük, hogy az Eucharisztikus Kongresszus fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulását szolgálja. Most, amikor megrendülten mondunk köszönetet a kongresszus minden kegyelméért, kérjük, segíts, hogy ennek a lelki megújulásnak a munkatársai lehessünk Szentlelked vezetésével és erejével! Ámen.

Megszakítás