Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2020. december 7-13.

1; Most vasárnap az esti szentmise után csendes szentségimádás lesz a templomban, melyre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket.

2; Adventi időszakban hétfőtől – péntekig hajnal 6 órakor vannak a roráté szentmisék, melyre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket.

3; Plébánia Hivatalban hétfőn és szerdán, 8-12 óra között vásárolhatók: lelki könyvek, szentírás, különféle ajándékok, kalendáriumok, falinaptárak, karitász gyertyák, Böjte Csaba atya féle naptár.

4; Akik szeretnék tartós élelmiszerrel támogatni szegényebb testvéreinket, december 15-ig leadhatják adományaikat a sekrestyében vagy a plébánián. Illetve a Penny Áruházban, december 11-12-én, pénteken-szombaton 10 és 16 óra között, a Magyar Vöröskereszt segítségével gyűjtünk az egyházközség rászoruló családjainak. Adományaikat ott is leadhatják.

5; Mivel az idei évben a plébánia konyháján nem tudunk közös mézeskalács készítést rendezni, viszont a karácsonyfánkat szeretnénk majd feldíszíteni, így jött a következő gondolat: aki odahaza családilag készít mézeskalácsot és erről megoszt a plébánia facebook csoportján egy-két képet, valamint néhány mézeskalácsot felajánl nekünk, azoknak hálánk jeléül név szerint és egy közös tablókép formájában is köszönetet mondunk.

6; Hálásan köszönjük a leanderek téliesítését, paravánok behozatalát, fényképes kiállítás elkészítését, a plébánia háztörténetének vezetését.

7; Avilai Szent Teréz: Adventi ima

Urunk, Jézus Krisztus, teremts bennünk csendet, hogy az adventi időben Rád, a Te szavadra, útmutatásodra, szeretetedre figyelhessünk.
Teremts bennünk csendet, hogy lelkünk mélyén meghalljuk bűnbánatra hívó szavadat! 
Teremts bennünk csendet, hogy meghalljuk az adventi örömhírt: emberként fogsz megszületni. 
Teremts bennünk csendet! A hit ajándékát elfogadó csendet. 
A Te titkaidat elfogadó csendet. A Te szeretetedet elfogadó csendet. 
A Megváltó érkezését váró csendet. A lélek mélyén megszülető öröm csendjét. 
Hiszek, Uram, erősítsd bennem, bennünk a hitet! 
Ámen.

Megszakítás