Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2017. szeptember 11-17.

1; A Római Katolikus Anyaszentegyház házasságot hirdet a kecskeméti születésű Bende Adrián római katolikus vőlegény, Bende Pál Mihály és Fekete Brigitta fia, valamint a kiskunhalasi születésű Mokrickij Ottília görög katolikus menyasszony, Mokrickij Viktor és Kuzma Erika leánya között. Imádkozzunk az ifjú párért, hogy Isten áldása őrizze őket meg egymás iránti kölcsönös hűségben és szeretetben.

2; A Szakrális Művészetek Hete alkalmából az idei évben itt a templomban szeptember 16-án, szombaton este 7 órakor nyílik egy kiállítás, Kunné Paulusz Györgyi ikonfestő munkásságából, amire szeretettel hívjuk a kedves testvéreket.

3; Szeretettel hívják a kedves testvéreket Páhira Szűz Mária szent neve búcsúra, amely jövő vasárnap fél 11-kor kezdődik.

4; Szeretettel jelzem, hogy az „Édesanyánk dicsérete” című XIII. Nemzetközi Gyermekrajz Pályázaton Barcsik Boglárka, Boros Júlia, Földházi Luca, Markó Réka, Szabó Nándor és Zsálek Zsanett pályamunkáját Tilma díjjal tüntette ki a Hatvani Galéria. Köszönöm a gyerekek felkészülését és Babucsikné Zeikfalvy Anna néninek a felkészítésben nyújtott segítségét.

5; Szeptember végén egy 3 fős kis delegáció tagjaként látogatást teszek a Gyergyószárhegyi Kájoni János Gyermekotthonban, ahol 30 gyermek és fiatal él közösen állatokat gondozva, kertészkedve, tanulva, napszámba járva nap, mint nap egy nevelő házaspár vezetésével. Ez a ház Böjte Csaba atya Dévai Alapítványának 13. kihelyezett otthona. A kérdésünkre, hogy tudunk-e segíteni valamiben ennek a kis családi közösségnek, azt a választ kaptunk, hogy a téli tüzelő beszerzése lenne most a legfontosabb. Ezért a jövő vasárnapi persely-adományukkal őket tudják támogatni, amit előre is hálásan köszönök az ő nevükben is.

 

A hét ünnepei:
szept. 12. – Szűz Mária szent neve
szept. 14. – A Szent Kereszt felmagasztalása
szept. 15. – A Fájdalmas Szűzanya

Megszakítás