Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

Kántorunk: Sümegi Csaba

Sümegi Csaba vagyok. 1984-ben Baján születtem, de lakóhelyem Bácsalmáson volt. Családomtól már gyermekkoromtól vallásos nevelést kaptam. Az általános iskolát, valamint a szakmunkásképzőt (esztergályos) szintén Bácsalmáson végeztem.

Már kisgyermekként észrevették rajtam, hogy jó zenei hallással és szép hanggal rendelkezem. Iskolai, városi, egyházi ünnepeken mindig énekeltem. Szüleimtől, nagyszüleimtől biztatást és sok támogatást kaptam, hogy induljak el a zene területén. Ekkor beiratkoztam zongorázni tanulásra is. Évek múlva kifejlődött bennem az egyházi zene iránti szeretet, melyet nagyanyámnak köszönhetek. Ő elvitt magával egy májusi litániára, ahol meghallottam, és rögtön megtetszett az orgona csodálatos hangja.

1999-ben nagyapámmal együtt elmentünk Bajára a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye kántorképző tanfolyamára, ahol Leányfalusi Vilmos karnagy úr, Zsebics Ilona tanárnő, és a főegyházmegye papjai tanítottak 5 éven keresztül. Tisztelettel és szeretettel gondolok rájuk a mai napig. 2003-ban sikeres vizsga után okleveles kántor képesítést szereztem. Az év szeptemberében Császártöltésen lettem kántor-sekrestyés, ahol 10 és fél évet töltöttem a hívekkel, rájuk boldogan, szép emlékekkel gondolok vissza. 2014. április 1-jétől Kecelen voltam kántor másfél évig.

2015. október 1-jétől Kiskőrösön vagyok kántor, sekrestyés, irodai adminisztrátor.

Hálás vagyok Istennek, hogy a kántori hivatás talentumával áldott meg, és megköszönöm szüleimnek, nagyszüleimnek, tanáraimnak is, akik segítettek, tanítottak, neveltek.

DEO GRATIAS!